Ο Κλαδικός Εθνικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Αμπελοοινικών (ΚΕΟΣΟΕ), αποτελεί σε ανώτατο επίπεδο τον φορέα της συλλογικής εκπροσώπησης των συνεταιρισμένων Ελλήνων αμπελουργών και των οινοποιητικών συνεταιρισμών. Αποτελεί Κλαδική Συνεταιριστική Οργάνωση τρίτου βαθμού, έχει σαν βασικούς σκοπούς μέσα από επιτελικές δραστηριότητες, την προάσπιση των συμφερόντων των αμπελουργών, των οινοποιητικών συνεταιρισμών και την προαγωγή της ιδιωτικής τους οικονομίας. Εξ΄ ορισμού συνεπώς, αποτελεί το ανώτατο όργανο εκπροσώπησης του κλάδου της αμπελοοινικής οικονομίας, ενός κλάδου όπου δραστηριοποιούνται 200.000 ελληνικές οικογένειες. Σήμερα στο δυναμικό της περιλαμβάνει 35 μέλη, πρωτοβάθμιες, δευτεροβάθμιες συνεταιριστικές οργανώσεις και κοινοπραξίες, διεσπαρμένες σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.
Η Ακαδημαϊκή Κοινότητα, πρωταγωνιστεί στο εγχείρημα μέσω του Πανεπιστημίου Πατρών και του Εργαστήριου Μοριακής Βιολογίας και Ανοσολογίας. Το Εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας και Ανοσολογίας ιδρύθηκε το 2003. Το εργαστήριο βρίσκεται σε στενή συνεργασία με Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Ινστιτούτα της Ελλάδας και του εξωτερικού. Στο εργαστήριο πραγματοποιείται έρευνα στο πεδίο των: Ανοσολογία, Βιοχημεία, Μοριακή και Δομική Βιολογία που χρηματοδοτείται από πλήθος ανταγωνιστικών εθνικών και ευρωπαϊκών ερευνητικών προγραμμάτων. Στο εργαστήριο συμμετέχουν μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου καθώς και Μεταδιδακτορικοί ερευνητές: 4 και Υποψήφιοι Διδάκτορες/Μεταπτυχιακοί φοιτητές: 14. Ενώ συνεργάζεται με το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ.
Το εργαστήριο, στο πλαίσιο της πιλοτικής φάσης του έργου, αναλαμβάνει την μεταφορά γνώσεων, την μεταφορά τεχνογνωσίας με στόχο την επίτευξη της παραγωγικής διαδικασίας και την εφαρμογή της καινοτόμου μεθόδου ενεργειακής εξάτμισης στην παραγωγή οίνου, με ισχυρισμούς υγείας.
Ο Διαμεσολαβητής Καινοτομίας, αποτελεί βασικό ρόλο στη διαμόρφωση του δικτύου και στη προώθηση του τελικού προϊόντος. Η Μάστερ Α.Ε, ως διαμεσολαβητής Καινοτομίας, συμμετέχει στο σύνολο των δράσεων του έργου, διευκολύνει την σύνδεση των παραγωγικών φορέων και της ακαδημαϊκής κοινότητας και της ανάπτυξης αποτελεσματικής δικτύωσης. Προτείνει καινοτόμες ιδέες και μέσα για την προώθηση της εφαρμογής καινοτόμων λύσεων. Παρακολουθεί την αγορά και δίνει κατάλληλες κατευθύνσεις σε όλο το δίκτυο ώστε να πραγματοποιούνται σχετικές διορθωτικές ενέργειες αναφορικά με τα χαρακτηριστικά του προϊόντος, τις προτιμήσεις των καταναλωτών, σε οίνο με μειωμένη αλκοόλη ή καθόλου αλκοόλη συνολικά αλλά και ανά ποικιλία οίνων (λευκό κόκκινο, ροζέ / γλυκό, ξυνόμαυρο, κ.λπ.) Επίσης, σχεδιάζει τις κατάλληλες προωθητικές ενέργειες ανά ομάδα στόχου, για διεύρυνση του δικτύου και την προώθηση του προϊόντος.
Η Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων – Santo Wines ιδρύθηκε στην αρχική της μορφή το 1911, ως “Ταμείο Αμύνης Οινοπαραγωγής Θήρας”.
Σήμερα αποτελεί έναν από τους δυναμικότερους Συνεταιρισμούς της Ελλάδας και της Ευρώπης με 1200 μέλη. Δέσμευση της Santo Wines είναι η διαφύλαξη της τοπικής παράδοσης και ιστορίας, η προστασία των παραδοσιακών καλλιεργειών, η παραγωγή οίνων και παραδοσιακών τοπικών προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) Σαντορίνη υψηλής ποιότητας και η αειφόρος γεωργική ανάπτυξη. Οι παραδοσιακές καλλιέργειες από τους αγρότες – μέλη της, αποτελούν εγγύηση για την αυθεντικότητα των προϊόντων Santo.
Η SANTO WINES διαθέτει τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης. Το Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης επενδύει στη συνεχή βελτίωση των τεχνικών καλλιέργειας και οινοποίησης, δημιουργεί νέα προϊόντα, ενώ διατηρεί φυτώριο γηγενών ποικιλιών, η μελέτη και πειραματική καλλιέργεια των οποίων διασφαλίζει τη διατήρηση της βιοποικιλότητας του Θηραϊκού αμπελώνα.